Edini pravi Celecovi medenjaki
Edini pravi Celecovi medenjaki
Izdelujemo tradicionalne lectove figure kot tudi po drugih željah. Najbolj prepoznavni pa so naši navadni medenjaki odlikuje jih star recept, ki je družinska skrivnost, zraven njih še izdelujemo vinske medenjake, orehove medenjake, lešnikove medenjake, čokoladne medenjake, slivove medenjake in nenazadnje po novem tudi medenjake, ki smo jih poimenovali medeni prijatelj…Vsi naši izdelki imajo seveda tudi certifikat domače in umetnostne obrti pri obrtni zbornici Slovenije!
Medičarstvo Celec, kjer se srečata tradicija in kakovost
Medičarstvo Celec, kjer se srečata tradicija in kakovost
Dobrodošli na naši prenovljeni spletni strani. Potrudili smo se, da bi vam predstavili našo obrt, vas povabili v našo skupino na Facebook strani in odprli trgovino, kjer si lahko na dom naročite edine prave, originalne medenjake.Na strani bomo dodajali novice in dogodke povezane z našo dejavnostjo zato vas vabimo, da nas redno obiskujete.Lahko pa nam tudi pišete in sicer na naslov info@lect.si
Izberite in naročite naše izdelke na dom, sedaj tudi preko spleta.
Izberite in naročite naše izdelke na dom, sedaj tudi preko spleta.
Z veseljem vam sporočamo, da smo se odločili posodobiti našo spletno stran in vam, kot novost, predstavljamo spletno trgovino z našimi domačimi izdelki.

Ob tem vam še prav posebaj z veseljem sporočamo, da vam ob nakupu nad 30€ ne zaračunavamo poštnine, ter da lahko na ta način dodatno prihranite še deset odstotkov!

Vse internet navdušence pa vabimo tudi, da se nam pridružijo v Facebook skupini.
Kakovost in tradicija
Kakovost in tradicija
Korenine obrti so v Ljutomeru, kjer je bil Celec Štefana vajenec. Tam se je izučil za medičarja in prišel v Mursko Soboto k medičarki Antauer, ki je imela delavnico na Mojstrski ulici. Štefan Celec je prevzel obrt od medičarke, ko je ta odšla v pokoj in si naredil delavnico na lokaciji na ulici Štefana Kovača, kjer stoji še danes.

Družina Celec je bila velika, zato so mu bratje in sestre pomagali izdelke prodajati in s konji voziti na “proščenja”. Štefan je opravil mojstrski izpit leta 1937 in še danes to potrdilo visi na vidnem mestu v prodajalni.

Delo je po njegovi upokojitvi prevzel vnuk Gregor, ki je opravil slaščičarsko šolo in se pri dedku naučil medičarstva saj v Sloveniji ni šole za Medičarja. Nadaljuje njegovo delo in tako tradicija še naprej ostaja v družini Celec.

Naši izdelki

Novice

  • Dodali smo nov izdelek – Medeni prijatelj

    Danes smo v našo ponudbo dodali nov izdelek, ki smo ga poimenovali medeni prijatelj. Sestavine: med, sladkor, pšenična moka T500, ržena moka, rožičeva moka, jajca, orehi, lešniki, mandlji, čokolada Vzhajalna sredstva: soda bikarbo...

    Naša nova spletna stran…

    Pozdravljeni, Z veseljem vam sporočamo, da smo se odločili posodobiti našo spletno stran in vam, kot novost, predstavljamo spletno trgovino z našimi domačimi izdelki. Ob tem vam sporočamo da vam ob nakupu nad 30€ ne zaračunavamo poštnin...